Ekvationen går inte ihop

Överallt så står det ju om detta med HM och deras bomull som produceras av barn. Alltså handen på hjärtat, vi hatar ju alla barnarbete men är någon villig att betala för kläder som helt producerats av vuxna med en okey lön?

Självklart ska man göra absolut allt för att stoppa barnarbetet men då måste vi konsumenter vara villiga att betala för det och ställa krav på butikerna.

Kommentarer
Postat av: Big Mummy

Barnarbete är inte något jag försvarar, men har man ingen mat på bordet så kan jag förstå att man låter barnen jobba och tjäna pengar i stället för att gå i skolan. I fallet Uzbekistan är det dock regimen som skickar ut ungarna för att skörda bomull och det är ju helt uppåt väggarna.

När det gäller prissättningen på kläder så vore det kanske bra om priserna sköt i höjden. För att producera ett kilo bomull så kan det krävas helt osannolika 29000 liter vatten enligt Värdsnaturfondens hemsida. Handen på hjärtat, hur mycket skitkläder har man inte i skåpen som man sällan eller aldrig använder? Vore ju bättre att satsa på kvalitet i stället för kvantitet och behöver man 15 par jeans?

2007-11-26 @ 19:52:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback