Flickor har vilt sex och ryska startar hotell

Trogna läsare vet ju vilket fan jag är av Brittiska realityserier. Så du som tröttnat på Idol kan jag rekommendera:

1. Hell to Hotel/Helveteshotellet (Kanal 9/BBC Prime)

Den snälla Carlton och den dominanta ryskan Lana är ett par som bestämmer sig för att öppna ett lyxhotell i Norwich. Lana är helt omöjlig som chef och kräver sinnessjuka saker av sin personal. Hon vill också att allt ska vara lyx från Egypten. Starten av hotellet går mycket skakigt.



2. Ladettes to Ladies (TV400)

Ladettes är ett brittiskt ord för unga tjejer som super och knullar som en karl. Detta har blivit ett stort socialt problem i UK. I denna serie sätts 8 flickor på en gammaldags Finishing School där de ska lära sig att bete sig som och se ut som riktiga damer. De bjuds också in till riktiga överklasspartyn.

Serien är oerhört intressant men självklart så ser man också nackdelarna med båda livsstilarna. Överklassen pratar om kvinnor som boskap och använder verkligen uttryck som "bra avelsmaterial" och ladettes lever ju självklart en destruktiv livsstil. Nu visar TV400 omgången från 2007.



3. Papparazzi (BBC Prime)

En dokumentär om livet som kändisfotograf. Visar den otroligt långa väntan på något som kanske inte blir något alls. Man får också en inblick i vilka desperata metder de tar till för att få den där exklusiva bildne och hur viktigt det är att just vara ensam om bilden.



4. No going back (BBC Prime)

En serie om britter som flyttar utomlands för att starta ett nytt liv. Igår handlade det om ett par som gav upp sina karriär i London för att starta ett chalet (ett slags minihotell) i Chamonix. Verkligen intressant att se hur de kämpar både med språk och hantverkare för att överleva. Känns alltid så jäkla vågat. Förstår inte att de törs.


Till sist måste jag ju konstatera att det blir en
tjejfinal i Idol. Nu var väl detta inte mina favoriter. Och jag kan verkligen inte förstå hur Amanda kunde ta sig vidare med sin kraxiga röst.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback