Finland

Idag fastnade jag framför SVT:s dokumentärserie emigranterna. Idag handlade det om ett ungt par som flyttade från Tammerfors till Stockholm.

Det var intressant att se vilka skillnader det fanns i kulturen. När chefen tackade av dem i Finland så kramade han tjejen men inte killen och sa "sånt får du ju mer i Sverige" till killen. Just att alla svenskar är bögar.

De tyckte allt vi åt  var så sött i Sverige och att svenskarna inte får ner köttbullarna utan 10 kg sylt. Det var ju intressant för jag trodde inte vi var såna gottegrisar jämfört med dem.

De tyckte också att vi var hjärntvättade om att Sverige är världens bästa land. Detta är något som jag har hört utomlands rätt mycket. Så ja vi är nog lite hjärntvättade.

Kommentarer
Postat av: anna

det beror på var i Finland man bor... Tammerfors som ligger längre in i Finland ser väl större skillnader mellan finland och sverige, medan vi som bor längs kusten talar svenska som modersmål, tittar på svensk tv o.s.v inte ser dessa skillnader Å vi vid kusten vill oxå ha 10 kg sylt till köttbullarna ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback