Allt om min mamma - del 2

Mamma hamnade till slut hos två syskon i 70 års åldern som behövde en hushållerska. Mamma trivdes hos dem och stannade ett år sedan las båda in på långvården.

Då fick mamma jobb på ett känt kafé i Halland. Där jobbade hon som servitris. Ägarna var så ok med att hon hade sin son med sig. Efter ett tag insåg hon att de ville adoptera pojken och att det var därför de var så intresserade. 

Familjen har tagit kontakt med sociala myndigheter i hopp om att få adoptera pojken. Mamma tar med sig pojken och sticker till Göteborg. Där får hon jobb på ett äldrehem för överklassen. Hon trivs bra på jobbet med många bra kollegor. Nu har hon till och med barnvakt så hon kan gå ut och dansa ibland.
 

På en dans träffar hon Anton. Han är en tjusig ungrare som hon blir vansinnigt förälskad i. Hon bestämmer sig för att flytta ihop med honom och börja jobba på Volvo. De bor på Hisingen och är mycket lyckliga.

1965 föder hon en pojke till. Då förändras Anton. Han bli vansinnigt svartsjuk. Han är våldsam både mot henne och barnen. Han dricker mer och mer. Han har ständig koll på var hon är och vad hon gör. 

1969 får hon kontakt med sin bror för första gången. De har inte sett varandra sedan på tåget från Finland. Han bor nu i Västerås. 

Hon berättar för sin bror om det elände hon lever i. Han kommer till Göteborg för att hämta henne. De passar på att packa sig in i bilen medan Anton är på jobbet. När nästan allt är inne dyker Anton upp. Han lyckas greppa hennes hand men hon sliter sig fri och hoppar in i bilen. Med en skrikande ex-sambo åker de med rivstart ut ur parkeringen på Hisingen. 

Fortsättning följer.....

Kommentarer
Postat av: Annika

Jösses sa spännande. När kommer fortsättningen?

2007-04-08 @ 00:07:41
Postat av: Suhrskan

allt om min mamma historia tycker jag är intressant att läsa.....finns så mycket historia från våra föräldrar och morföräldrars liv som är intressant och nyttigt för oss att läsa om i denna självupptagna ego värld där vi har allt..

2007-04-08 @ 12:05:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback